UAE, Inagtlan, Utazás2024. 09. 26

Dubaji ingatlanbefektetés: Rövid távú bérbeadás, maximális hozam!

Dubai lakás, ágy, fotel, panorámás kilátás, háttérben a burj khalifa.

Dubai: Az új ingatlantulajdonosok rövid távú bérbeadásra alakítják át egységeiket; a válasz, hogy miért:

A rövid távú bérbeadás lehetősége az ingatlanok egyik kulcsfontosságú értékesítési pontjává vált.

Dubai az elmúlt három évben jelentős növekedést tapasztalt az Airbnb-listák számában. Jelenleg 25 000–30 000 között van a városban elérhető lista, és a 2024-es növekedés jelentős volt az előző évhez képest. Ez a fellendülés várhatóan folytatódni fog az elkövetkező években, ami nagyszerű lehetőséget kínál a befektetők számára, de bizonyos szempontokat figyelembe kell venni, mielőtt belevágnánk.

Mióta 2016-ban bevezették a jogi keretet a régióban, és a rövid távú bérbeadások teljes mértékben szabályozva vannak, az Airbnb piac vonzó alternatív jövedelemforrássá vált az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai és külföldi ingatlantulajdonosai számára.

Azt tapasztaljuk, hogy ingatlantulajdonosok lépnek be először a dubaji ingatlanpiacra, és azonnal átalakítják egységeiket rövid távú bérbeadásra. Azt is látjuk, hogy egyes ügyfeleink eladják vagyonaikat új vásárlóknak, akik ezután folytatják új ingatlanjaik rövid távú bérbeadását velünk.

Villák kontra apartmanok

A rövid távú bérbeadás lehetősége sok ingatlan esetében fontos eladási szemponttá vált, és egyre gyakrabban merül fel a vásárlók és az ingatlanügynökök közötti beszélgetésekben. Gyakran kérdezik tőlem, hogy melyik a jövedelmezőbb, ha rövid távú bérbeadásról és befektetési lehetőségekről van szó: a villák vagy az apartmanok? A válasz az, hogy mindkettő iránt nagy az érdeklődés. Akár egy család, aki a villa magánéletét szeretné, akár néhány barát, akik Dubai városi életét akarják megtapasztalni – sokféle demográfiai csoport érkezik a városba.

Rövid távú kontra hosszú távú bérbeadás

A rövid távú bérbeadás teljes szabadságot biztosít a tulajdonosoknak az ingatlanjaik felett. Ez egy dinamikus üzlet, amely biztosítja, hogy a bérbeadók ne ragadjanak bele hosszú bérleti szerződésekbe, és stratégiájukat bármikor az igényeikhez igazíthassák. A rövid távú bérleti piac átlagosan 20 százalékkal magasabb hozamot biztosít, mint a hosszú távú – két-öt éves időtartamon keresztül.

Mit kell tudni, mielőtt befektetünk?

Kétségtelen, hogy jelenleg hatalmas lehetőségek rejlenek Dubaiban. A 2023-as év rekordot döntött a turizmus terén, az éves szinten 19%-kal növekvő nemzetközi turisták számával. Az idei év is rendkívül ígéretesen indult. A Dubai Gazdasági és Turisztikai Hivatal (DET) legutóbbi jelentése szerint a város 2024 januárja és márciusa között több mint 5 millió vendégéjszakát fogadott, ami 11%-os növekedést jelent a 2023-as azonos időszakhoz képest. Dubai nemrégiben bejelentette egy új utas terminál építését is a Dubai World Central (DWC) repülőtéren, ami további befektetéseket és turistákat fog vonzani a környékre.

Fontos azonban, hogy a befektetők alaposan megismerjék a piacot, mielőtt belépnek rá. Például olyan területek, mint a Dubai Marina, Jumeirah Beach Residence, Palm Jumeirah és Downtown magas éjszakai díjakat kínálnak, de mivel az ingatlanok értéke is magas, nem mindig hoznak a legjobb megtérülést. Jelenleg néhány legmagasabb befektetési megtérülést olyan területeken lehet elérni, mint a Jumeirah Lake Towers (JLT) és a Jumeirah Village Circle (JVC). Ezek az üzletek most már ritkábbak, mivel az árak emelkedtek, de még mindig elérhetőek azok számára, akik hajlandóak erőfeszítéseket tenni.

Korábban csak a gazdagok és a luxuspihenést keresők számára volt vonzó Dubai, de most minden költségvetéshez és preferenciához alkalmazkodik, ami nagyszerű a rövid távú bérleti piac számára, mivel sokszínűbb kínálatot nyújtunk.

Ami az új trendeket illeti, megfigyelhető, hogy az emberek hosszabb időre bérelnek, és az üdülési bérleményekről dolgoznak, valamint hogy baráti társaságok nagyobb egységeket bérelnek. Sok fejlesztés zajlik Barsha South-ban, Meydanban és Dubai Creek-en – többek között, és ezek nagyon érdekes területek lesznek az idei évben.

Mindezek figyelembevételével a befektetők, fontolják meg céljaikat, és mely piacot célozzák meg, mivel ez nagy hatással lesz ingatlanjuk sikerére. Végezzenek kutatást, kérjenek megfelelő tanácsot, és legyenek világosak a terveikkel kapcsolatban.

Legfrissebb hírek