UAE, Üzlet2024. 09. 29

Kriptovalutában fizetett bérek: A jövő munkavállalói trendje?

Bitcoin érme van egy bőr pénztárcába, ami egy számítógép billentyűzeten van.

Fizetés kriptovalutában: Vajon több vállalat fog kriptopénzben fizetni az Egyesült Arab Emírségekben?

A kriptovalutában kapott fizetések kockázataira figyelmeztetnek: az alkalmazottaknak abból az összegből kell megélniük.

Az elkövetkező években egyre több vállalat fogja megfontolni, hogy kriptovalutákat is beépítsen a fizetési csomagokba az Egyesült Arab Emírségekben, különösen a múlt hónapban hozott dubaji bírósági ítéletet követően.

Az iparági szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy azok, akik kriptovalutában kapják a fizetésüket, ne kezdjenek spekulációkba, és ne fektessenek be nagy összegeket ebből a bevételből. A kriptovaluták ugyanis rendkívül ingatag befektetéseknek számítanak, és ha valaki havi jövedelme nagy részét ezekbe fekteti, könnyen pénzügyi problémákba ütközhet, ha az árak hirtelen összeomlanak.

Egy dubaji bíróság arra kötelezte egy vállalatot, hogy a munkavállaló elmaradt bérét az Egyesült Arab Emírségek hivatalos pénznemében és a munkaszerződésben meghatározott kriptovalutában fizesse ki. Ezt egy előremutató lépésként értékelik, mivel a pénzügyi eszközök gyors ütemben fejlődnek.

Jelenleg számos technológiai vállalat fizet munkavállalóinak egy részét kriptovalutában világszerte, és ez a tendencia az Egyesült Arab Emírségekben is lendületet fog kapni a jövőben.

Az iparági vezetők szerint a kriptovaluták szélesebb körű elfogadottságot fognak elérni a fizetési csomagok részeként, nem csak a technológiai iparágban, hanem azon túl is.

A szabályozások egyre jobban kialakulnak a digitális valuták és eszközök körül, sok vállalat mérlegelni fogja a kriptovaluták bevonását a fizetésekbe.

Az Abu Dhabi Értéktőzsdén jegyzett Phoenix Group és a digitális eszközökkel foglalkozó Tether bejelentette, hogy 2025 januárjában tervezik egy, az emírségekbeli dirhamhoz kötött stabilcoin bevezetését.

„A kriptovaluták elfogadottsága nap mint nap növekszik az Egyesült Arab Emírségekben, és már most is használhatók kiskereskedelmi tranzakciókhoz és internetes vásárlásokhoz. Most már azt is látjuk, hogy egyre többen szeretnék ingatlanügyletekhez használni őket. A nagy fejlesztők is aktívan elfogadják a kriptovalutákat fizetési módként. Így fokozatosan, megfelelő időben még több ilyen tranzakcióval találkozhatunk"

„Miután a szabályozások érvénybe lépnek és elfogadásra kerülnek, még több vállalat csatlakozik majd, és sokan szívesen fogják megkapni a fizetésüket kriptovalutában. A kriptovalutában való fizetés előnye a gyors kifizetés és a tranzakciós költségek csökkentése. Bármely pontjára eljuthat a világnak a fizetés,”

A stabilcoin egyenértékű lesz az emírségekbeli dirhammal, ami azt jelenti, hogy egy érme egyenlő lesz egy dirhammal, így a fizetés pontosan ugyanannyi lesz digitális dirhamban is.

Figyelmeztetés

A Tether vezérigazgatója szerint fontos, hogy a vállalatok a kriptovalutákat a fizetési forma részeként is figyelembe vegyék.

Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy azok, akik kriptovalutában kapják a fizetésüket, ne spekuláljanak túlzottan, mert ebből az összegből kell megélniük.

„A stabilcoin – mint például az USDT – a nemzeti valuta képviseletében áll. Emiatt bizonyos stabilcoinok biztonságosak lehetnek a pénz helyettesítéseként. Az emberek pénzmozgása egyre inkább a digitális irányba terelődik, és ez a stabilcoin”

A Tether vezérigazgatója dicsérte az Egyesült Arab Emírségek hozzáállását a digitális valutákhoz.

„Az Egyesült Arab Emírségek szépsége abban rejlik, hogy rugalmas, és olyan módon működik, amely pozitívan viszonyul az innovációhoz. Bárcsak ezt mondhatnám más országokról is. Sajnos bizonyos kormányok inkább konzervatívak, amikor arról van szó, hogy mit tehetnek az emberek az országukban. Ez az egyik oka annak, hogy sokan ide költöznek. Azért, mert ha valaki innovatív, akkor a kormány támogatni fogja”

Legfrissebb hírek