UAE, Inagtlan, Üzlet2024. 10. 09

Tőkefelszabadító kölcsön: Új trend az ingatlanvásárlásban az UAE-ben

Aprópénz egy befőtes üvegbe, mellette halomba áll az apró, mögötte egy billentyűzet, mellette fából egy épület látható.

Az UAE ingatlantulajdonosai egyre gyakrabban használják a tőkefelszabadító kölcsönöket újabb ingatlanok vásárlására

Az Egyesült Arab Emírségek ingatlanpiaca folyamatosan növekvő értékeket mutat, amit a tulajdonosok is kihasználnak. Egyre több UAE ingatlantulajdonos dönt úgy, hogy a meglévő ingatlanjukból származó tőkét felhasználva bővíti portfólióját, ahelyett, hogy személyi kölcsönt venne fel. Ez a tendencia különösen erősödik a jelenlegi alacsonyabb kamatkörnyezetben, ahol a költséghatékony finanszírozási lehetőségek nagy vonzerőt jelentenek.

Mi is az a tőkefelszabadító kölcsön?

A tőkefelszabadító kölcsön egy olyan hiteltermék, amely lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy a meglévő ingatlanjuk értékének egy részét hitel formájában készpénzre váltsák. Ezt a hitelt aztán újabb ingatlanvásárlásra, felújításra vagy akár más típusú befektetésekre is fordíthatják. Az Egyesült Arab Emírségek piacán ez egyre népszerűbb, különösen a befektetési célú ingatlanvásárlások körében.

Miért előnyösebb a tőkefelszabadító kölcsön, mint a személyi kölcsön?

1. Alacsonyabb kamatok: A tőkefelszabadító kölcsönök általában alacsonyabb kamatlábakkal rendelkeznek a személyi kölcsönökhöz képest. Mivel ezek a hitelek biztosítékkal (az ingatlannal) vannak fedezve, a bankok alacsonyabb kockázatot vállalnak, így a hitelköltségek is alacsonyabbak.

2. Magasabb hitelösszegek: Az ingatlan értékének függvényében magasabb összegű hitelhez lehet jutni, amely akár több millió AED (dirham) összeg is lehet. Ez különösen előnyös, ha valaki újabb, nagyobb értékű ingatlanba kíván befektetni.

3. Rugalmasság a felhasználásban: Az így megszerzett tőke szabadon felhasználható, akár újabb ingatlanvásárlásra, befektetésekre vagy más kiadásokra is. Ez jelentős előnyt jelent azok számára, akik gyors és hatékony módon szeretnének további eszközöket szerezni.

A tőkefelszabadító kölcsönök népszerűségének okai az UAE-ben

Az ingatlanpiac növekedése az UAE-ben folyamatos, különösen olyan városokban, mint Dubai és Abu Dhabi. A magas kereslet és a korlátozott kínálat miatt az ingatlanok értéke folyamatosan emelkedik, amelyet a tulajdonosok egyre inkább ki is használnak. Emellett a jelenlegi alacsony kamatkörnyezet is ösztönzi az ilyen típusú hitelek felvételét, hiszen így kedvező feltételek mellett tudnak további ingatlanokhoz jutni.

A jövőbeli kilátások

Az UAE gazdasági növekedése és az ingatlanpiac stabilitása azt sugallja, hogy a tőkefelszabadító kölcsönök iránti kereslet továbbra is növekedni fog. A tulajdonosok egyre inkább felismerik, hogy a meglévő eszközeikből származó tőke felszabadítása egy hatékony módja a portfólió bővítésének, miközben minimalizálják a pénzügyi kockázatot. A jövőben várhatóan egyre több bank és pénzintézet kínál majd különböző típusú tőkefelszabadító konstrukciókat, tovább növelve a piaci versenyt és a hitelkeresők lehetőségeit.

Összegzés: A tőkefelszabadító kölcsönök egyre nagyobb szerepet játszanak az UAE ingatlanpiacán, mivel a tulajdonosok kihasználják az ingatlanárak növekedéséből adódó lehetőségeket. Az alacsony kamatok és a magas hitelösszegek vonzóvá teszik ezt a konstrukciót, különösen azok számára, akik portfóliójukat bővíteni kívánják.

Legfrissebb hírek