UAE, Üzlet2024. 09. 28

Tisztavérű arab tevéket árvereztek el milliókért Abu Dhabiban

Arab teve, vezeti egy Emirate, háttérben a burj khalifa.

15 db tisztavérű arab teve kelt el 2,5 millió dirhamért egy aukción Abu Dhabiban

Az Abu Dhabiban megrendezésre került a 21. Nemzetközi Vadászati és Lovas Kiállítás (Adihex) árverése több száz licitálót vonzott.

Összesen 15 db tisztavérű arab tevéért fizettek közel 2,5 millió dirhamot az Abu Dhabi Nemzetközi Vadászati és Lovas Kiállítás (Adihex) idei eseményén.

„Az aukción a legkiválóbb vérvonalú fiatal hím és nőstény tevéket árverezték el, amelyek híresek kiemelkedő versenyképességükről. Minden egyes teve értékét származásuk és szüleik eredményei határozzák meg, amelyek kulcsfontosságú tényezők a piaci érték megállapításakor” – közölték a szervezők pénteken.

Az Adihex szeptember 8-ig tartott az Abu Dhabi Nemzeti Kiállítási Központban (Adnec). Ez egy évente megrendezett kiállítás, amely a vadászat, a lovas sportok és a szabadtéri életmód témájára összpontosít. Emellett globális platformot biztosít a nemzetek közötti kulturális csere előmozdítására.

Az aukció több száz licitálót vonzott az Egyesült Arab Emírségekből és a GCC-országokból, akik tisztavérű, kiváló vérvonalú és versenyzési potenciállal rendelkező tevéket kerestek. A legjobb fajták biztosítása érdekében az Arab Tisztavérű Teve Aukció Legfelsőbb Szervezőbizottsága meghatározott feltételeket és szervezési eljárásokat, valamint pénzügyi garanciákat vezetett be, hogy ellenőrizzék a licitálók komolyságát.

A tevéket a „sivatag hajóinak” nevezik, amelyek évszázadokon át segítették a nomád beduinokat a túlélésben. A teveverseny pedig egy hagyományos sportág, amelyet az Arab-félszigeten évszázadok óta gyakorolnak. Úgy tartják, hogy a 7. században kezdődött, és a beduin törzsek által szervezett kulturális események, ünnepségek, például esküvők vagy születésnapok alkalmával rendezték meg.

A modern versenyeken a győztes tevékre és tulajdonosaikra jelentős pénzjutalom vár, ami hozzájárul a tisztavérű vonalak megőrzéséhez, és biztosítja ennek a hagyományos sportnak a generációról generációra történő átörökítését.

Legfrissebb hírek