Életmód2024. 09. 24

Táncra perdülnek az utasok a dubai metron

Dubai metro belseje

A dubaji metró utasai táncra perdülnek a vonatokon és állomásokon, ahogy elindul a zenei fesztivál

A fesztivál szeptember 27-ig tart öt fő metróállomáson: Dubai Mall, Mall of the Emirates, BurJuman, Union és DMCC, minden nap 17:00-től 22:00-ig.

Szombaton sok utas számára olyan volt, mintha egy koncerten lennének, miközben a dubaji metrón utaztak. Szerencsés utasok bizonyos metrókocsikban élő előadásokat élvezhettek zenészektől és művészektől utazásuk során.

Világszerte érkező művészek szórakoztatják a dubaji lakosokat és turistákat élő előadásokkal a metrókocsikban és állomásokon a Dubai Metro Music Festival részeként, amely szombaton 17 órakor kezdődött.

A BurJuman és Union metróállomásokon tömegek gyűltek össze, ahogy az állomások megteltek a hagyományos és kortárs zene hangjaival. Minden előadó fellépése során a hangulat a szokásos utasforgalomból egy közös zenei élménnyé változott. Az emberek megálltak élvezni a zenét, a ritmusra dobbantva lábukkal. Néhányan még telefonjaikkal is rögzítették az előadásokat, hogy megörökítsék a pillanatot.

Új élmény az utasok számára

Frank Abara, egy Nigériából származó, Dubajban élő expat éppen visszatért az Egyesült Királyságból, és úgy döntött, hogy metróval megy haza a Dubai Marinába. Amikor áthaladt az ADCB metróállomáson, észrevett egy élőben fellépő művészt. “Minden nap metrózom, de ez teljesen más volt. Az, hogy élő zene szól az utazás közben, elképesztő volt. Teljesen átalakította az utamat. Úgy éreztem magam, mintha egy zenei fesztivál részese lennék” – mondta Abara.

“Hihetetlen, hogy a zene hogyan teheti a napi rutint különlegessé. Most, a következő héten az otthonom és a Business Bay-ben lévő munkahelyem közötti utazás sokkal élvezetesebb lesz” – tette hozzá Abara.

Fatima Malik, Al Qusais lakója, gyermekeivel utazott. “Általában az Union metróállomáson váltunk vonalat. Miközben a mozgólépcsőn voltunk, hallottam zenét. Amikor elértük a földszintet, megláttuk a műsort” – mondta Malik, egy 34 éves pakisztáni expat, aki 15 éve él Dubajban.

“A gyerekeim és én el voltunk ragadtatva, amikor megláttuk a zenészeket az állomáson fellépni. Még táncolni is kezdtek! Ez egy ilyen kreatív módja annak, hogy a művészetet a mindennapi terekbe hozzák, és mindenképpen sokkal élvezetesebbé tette a metrón való utazásunkat” – mondta Malik.

Egy ok, hogy többet metrózzunk

Ravi Menon, egy mérnök, akinek autója éppen a szervizben volt, a fesztivál új okot adott neki, hogy gyakrabban használja a metrót. “Sok városban jártam már, és láttam ilyesmit Európában, de soha Dubajban” – mondta Menon.

Barátja, Abhilash Sinha, egy pénzügyi szakember, azt mondta, hogy ez a legjobb módja a munka utáni kikapcsolódásnak. “Ez nagyszerű módja annak, hogy egy hosszú nap után ellazuljunk. Általában az irodában töltött órák után kimerült vagyok, mire felszállok a metróra” – mondta Sinha, egy 35 éves Port Rashid-i lakos, aki Jaddafba ingázik munkába.

“Amint meghallottam az élő zenét, olyan volt, mintha egy súlyt vettek volna le rólam. A hangszerek ritmusa egyszerűen elolvasztotta a stresszt. Ahelyett, hogy a telefonomat bámultam volna, ahogy általában teszem, teljesen elmerültem az előadásban. Biztos vagyok benne, hogy a következő héten minden nap élvezni fogom ezeket az előadásokat munka után” – mondta Sinha.

A fesztivál, amelyet a Brand Dubai szervez a Közút- és Közlekedési Hatósággal (RTA) együttműködve, szeptember 27-ig tart, és a klasszikus és fúziós művészek sokszínű keverékét hozza el öt fő metróállomásra: Dubai Mall, Mall of the Emirates, BurJuman, Union és DMCC. A húros hangszerektől, mint a kanun, a ütős és fúvós hangszerekig a fesztivál az Egyesült Arab Emírségekből és a világ minden tájáról érkező zenészeket mutat be, egyedülálló élményt teremtve minden metróutas számára.

Legfrissebb hírek