UAE, Életmód2024. 09. 17

Surf Abu Dhabi: Októberben Nyílik a Világ Legnagyobb Hullámmedencéje!

Hullámmendecébe szörföző ember

Abu Dhabi hamarosan nagy dobásra készül az egyik legnagyobb hullámmedence megnyitásával a világon. A Surf Abu Dhabi, amelyet októberre terveznek megnyitni, minden szintű szörfös számára lehetőséget kínál arra, hogy megtapasztalja az óceáni szörf izgalmát.

A Modon és a Kelly Slater Wave Company közös vállalkozása, a Surf Abu Dhabi mindenkit kiszolgál - a teljesen kezdőktől a tapasztalt szörfösökig. A medence csúcstechnológiát használ, amely különböző hullámtípusokat hoz létre, biztosítva a szörfözés élményét, amely olyan, mint a valódi óceán. A hullámok konzisztensre és irányítottra vannak tervezve, így tökéletes a készségek fejlesztésére vagy csak a szórakozásra.

Ryan Watkins, a létesítmény általános igazgatója, a Khaleej Timesnak nyilatkozva az indulás előtt izgatottan beszélt. „Szeptember végén lesz a nemzetközi szörfverseny, és utána októberben nyitunk meg” – mondta. „A Hudariyat-szigetet választották, mivel sportközpontként ismert. A magas színvonalú sportlétesítményeiről ismert hely most már a Surf Abu Dhabi-nak is otthont ad. Büszkék vagyunk, hogy itt lehetünk.”

Minden korosztály számára nyitva Az Egyesült Arab Emírségek mesterséges hullámokat előállító létesítménye minden korosztályt szívesen fogad, köszönhetően a csúcstechnológiának, amely a hullámokat mindenki szörftudásához igazítja.

"Az elképesztő technológiával, amivel rendelkezünk, biztosak vagyunk benne, hogy mindenkit kiszolgálhatunk - a teljesen kezdőktől, akik először próbálják ki a szörfözést, egészen a szörfösökig, akik szeretnék fejleszteni képességeiket és akár profi szintre edzeni magukat" – mondja Ryan Watkins, az általános igazgató. Kiemeli, hogy nincs korhatár: „Már négyéves gyerekeket is fogadunk, egészen a volt profikig, akik szeretnének visszatérni a hullámokra."

A megnyitást követően a Surf Abu Dhabi hétfőtől csütörtökig 9:00-tól 22:00-ig, hétvégéken pedig 9:00-tól 23:00-ig üzemel. A látogatóknak ajánlott legalább egy órával korábban érkezniük a biztonsági eligazítások és a felszerelés előkészítése érdekében.

A hullámmedence átgondoltan külön zónákra van osztva, hogy minden tudásszintű szörföst kiszolgáljon. A „Beach Break” terület tökéletes a kezdők számára, ahol lágyan gördülő hullámok segítik az önbizalom építését és az alapvető készségek elsajátítását. Kétféle hullámot kínál: a White Water (fehér víz), amely egy tipikus szörfóra élményét szimulálja, és a Green Water (zöld víz), amely egy lágyabb bevezetést nyújt a szörftechnikákba.

Azok számára, akiknek már van némi tapasztalatuk, a „Cocoa Beach” zóna derékig érő, lassú hullámokat kínál, biztonságos környezetet teremtve a szörfösök számára, hogy finomítsák képességeiket és felkészüljenek a kihívást jelentőbb körülményekre. A „Point Break” terület a középhaladó szörfösöknek szól, gyorsabb hullámokkal, hosszú, tiszta hullámfelületekkel és szabályozott hullámcsövekkel – ideális dinamikusabb manőverek gyakorlására.

A legendás szörfös, Kelly Slater által tervezett „Kelly’s Wave” (Kelly hulláma) magas szintű hullámokat biztosít, több hullámcső-szakasszal, és a haladó szörfösök számára készült, akik a határaikat szeretnék feszegetni és technikáikat finomítani.

A kezdők számára a Surf Abu Dhabi „Learn to Surf” (Tanulj meg szörfözni) programot kínál a Beach Break területen. Ez a 60 perces foglalkozás bevezetést nyújt a szörfözés alapjaiba, beleértve az alapvető technikák elsajátítását, biztonsági tippeket és a felszerelés használatát, mindezt képzett oktatók irányításával.

Bármilyen szintű is legyen a szörftudásod, a létesítmény célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a szörfözést, all-inclusive felszerelésbérléssel és profi oktatással, biztosítva a szórakoztató és biztonságos élményt mindenki számára.

Legfrissebb hírek