UAE, Utazás, Életmód2024. 10. 02

Sportüdülések az Egyesült Arab Emírségekben: luxusélmény és megfizethető lehetőségek egy helyen

Dubai tömegrendezvény, futás, háttérben a jövő múzeummal.

Az Egyesült Arab Emírségek turistái egyre többet költenek sportüdülésekre

Az Egyesült Arab Emírségek a sportesemények, a luxus és a gyönyörű tájak kombinációjával elsőrangú célponttá vált a sportüdülések kedvelői számára – mondták az utazási irodák képviselői.

A turisták egyre nagyobb összegeket költenek sportüdülésekre az Egyesült Arab Emírségekben, némelyikük akár 10 000 dirhamot is elkölt egy éjszaka alatt, hogy élvezhesse az ország csúcskategóriás sportlétesítményeit és kivételes élményeit.

Az országba érkező turisták gyakran kihasználják a kiemelkedő sportlétesítményeket és eseményeket, amelyek során könnyedén ötvözhetik a szabadidőt és a sportot. A sportüdülés egy világszerte terjedő trend, amely a sporttevékenységeket ötvözi az utazással. Az Egyesült Arab Emírségekben kínált csomagok 370 dirhamtól egészen 10 000 dirhamig terjednek éjszakánként, így minden költségvetéshez található megfelelő opció.

Az Egyesült Arab Emírségek egyik legkedveltebb sportüdülési helyszíne az Abu Dhabi Nagydíj a Yas Marina versenypályán, amely a motorsport-rajongókat a világ minden tájáról vonzza. A golf is nagy vonzerővel bír, olyan eseményekkel, mint a Dubai Desert Classic és az Abu Dhabi HSBC Championship, amelyek az ország világszínvonalú pályáit mutatják be.

A Hajar-hegység kiváló lehetőségeket nyújt hegyi kerékpározásra és túrázásra. Az emírség változatos tájai, az ősi erődöktől a strandokig, tovább növelik vonzerejét. A Marjan-sziget sétánya ideális futásra és kerékpározásra, valamint olyan eseményeknek ad otthont, mint a Ras Al Khaimah Triatlon.

A növekvő érdeklődésre reagálva a dnata Travel szabadidős részlegének vezetője megosztotta meglátásait a sportüdülések növekvő trendjéről. Elmondta: „Az elmúlt években bevezettünk egy sportosztályt, hogy kielégítsük az Egyesült Arab Emírségek sportutazásai iránti növekvő igényt. A dnata Travel most olyan csomagokat kínál, amelyek sporteseményekre szóló jegyeket, repülőjegyeket, szállásokat és extra szolgáltatásokat, például vendéglátó csomagokat és stadiontúrákat tartalmaznak.”

A sportüdülések egyre népszerűbbé válása az Egyesült Arab Emírségek és a környező országokban is jól megfigyelhető, a sportturizmus pedig folyamatosan fejlődik.

Legfrissebb hírek