UAE, Inagtlan, Üzlet2024. 09. 30

Rekordszámú új ingatlanprojekt indul Dubajban 2024 végéig

Dubai házépítés, állányozott épület előtt, Emirates állampolgár kezében egy tervrajzzal, két építő mérnökkel egyeztet.

Közel 40 000 új, tervezési szakaszban lévő ingatlan, lakás piacra kerül 2024 utolsó negyedévben

Ez az ingatlanpiac összesített számát közel 126 000 új lakásra emelheti az idei évben.

A dubaji ingatlanpiac erős kínálati hullámmal néz szembe az új projektek terén, mivel különböző fejlesztők közel 200 további projektet terveznek piacra dobni.

Az év első 8 hónapjában az új projektek bejelentései közel 86 000 lakást értek el, összesen 213,7 milliárd dirham eladási értékkel. A legújabb Cavendish Maxwell által kiadott Property Monitor jelentés szerint ezek az adatok várhatóan meghaladják a tavalyi 272 milliárd dirhamot.

Mivel a Property Monitor csapata által nyomon követett projektek közül közel 200 további projekt van a tervezési szakaszban, arra számítunk, hogy az új projektek bejelentései 2024 hátralévő részében is történelmi magasságokban maradnak, és további 35 000-40 000 lakás kerül a tervezési szakaszban lévő piacra”

Jelentős növekedés várható az új fejlesztések aktivitásában, különféle árkategóriákban és közösségekben, különösen a Dubai Islands, Jumeirah Garden City, Dubai Maritime City, Motor City és a Dubai Land Residence Complex területein található lakások esetében, valamint az egycsaládos ingatlanok, mint például a sorházak és villák esetében a The Valley, The Acres, The Oasis és a The Height Country Club területein.

Az elmúlt két évben számos külföldi fejlesztő is betört a dubaji piacra, hogy kihasználják a lakók és befektetők részéről jelentkező példátlan keresletet a tervezési szakaszban lévő ingatlanokra. Az árak és a bérleti díjak is emelkedtek, ahogy az emírség lakossága jelentősen nőtt, elérve a 3,781 millió főt.

Augusztusban az eladási tranzakciók összvolumene 0,28 százalékkal nőtt, összesen 16 145 tranzakciót elérve, ami nemcsak a legmagasabb augusztusi volument jelenti, hanem az összesített második legmagasabb havi értéket is.

Ez folytatja a rekordokat döntögető hónapok sorát. Valójában 2024-ben minden hónap, kivéve áprilist, elérte az adott hónapra vonatkozó legmagasabb tranzakciós volumenszámot” – áll a Property Monitor jelentésében.

Hasonlóan, az ingatlanárak is történelmi csúcsokat értek el, elérve az 1 431 dirhamot négyzetlábanként. Az árak most 82,4 százalékkal magasabbak a 2009 áprilisi mélyponthoz képest, és 16,03 százalékkal a 2014 szeptemberi csúcs felett.

Jelentős gazdasági, geopolitikai vagy előre nem látható globális események hiányában a jelenlegi piaci körülmények valószínűleg lehetőséget biztosítanak a folyamatos növekedésre 2024 folyamán. Éves összehasonlításban az árak augusztusban 17,7 százalékkal emelkedtek, és most már 42 egymást követő hónapja figyelhető meg éves szintű növekedés, míg éves szinten augusztus 2024-ben 11,5 százalékkal emelkedtek az árak, szemben az augusztus 2023-ban mért 10,9 százalékkal

Dubai ingatlanpiaca továbbra is erős lendületet mutat jelentős áremelkedéssel. A tervezési szakaszban lévő projektek eladásának ugrásszerű növekedése jelentős hajtóerő, míg a magas tranzakciós volumenek a vásárlók bizalmának fenntartását tükrözik, annak ellenére, hogy a jelzálogtevékenység átmenetileg visszaesett.

Az eladási tranzakciók volumene augusztusban 16 145-re nőtt, ami 0,2 százalékos növekedést jelent 2024 júliusához képest. A hónap során az Oqood és a Tulajdoni Okirat alapú ingatlantranzakciók megoszlása az előbbi javára billent, az Oqood regisztrációk az összes tranzakció 64,8 százalékát tették ki, ami havi szinten 6,5 százalékos növekedést jelentett.

Legfrissebb hírek