UAE, Utazás2024. 09. 30

Októberben tovább csökkenek az üzemanyagárak az UAE-ben

Dubai benzinkút, piros, sárga és fekete töltőfej.

Tovább csökkenhetnek az üzemanyagárak októberben?

Októberben tovább csökkenhetnek az üzemanyagárak az Egyesült Arab Emírségekben, mivel a globális olajárak szeptemberben alacsonyabbak.

A Brent olaj hordónkénti átlagára szeptemberben közel 73 dollár volt, szemben az augusztusi 78,63 dollárral. Ennek hátterében több tényező áll, mint például a kínálat erősödése és a szaúd-arábiai termelés növeléséről szóló hírek.

Az olajárak több mint 4 százalékot estek múlt héten mindössze két nap alatt, miután hírek érkeztek arról, hogy Szaúd-Arábia el kívánja vetni a hordónkénti 100 dolláros célárat, és növelni fogja a kitermelést.

A WTI és a Brent olaj ára a hétvégén hordónként 68,81 és 71,98 dolláron zárt.

Az Egyesült Arab Emírségek 2015-ben szüntette meg az üzemanyagárak szabályozását, és azóta a globális árakhoz igazítja azokat. A hónap végén az emírségek Üzemanyag Árbizottsága hivatalosan is bejelenti a kiskereskedelmi benzin- és gázolajárakat, hogy azok összhangban legyenek a globális piaci árakkal.

Szeptemberben a Super 98, a Special 95 és az E-Plus literenkénti ára 2,90, 2,78 és 2,71 dirhamra módosult.

Az OECD optimista kilátásai, a Közel-Keleten fokozódó feszültségek, valamint az USA olajtartalékainak múlt heti 4,5 millió hordós csökkenése (ami 2,5 éves mélypontra nyomta az amerikai olajtartalékokat), és a kínai ösztönző intézkedések sem hoztak fellendülést az olajpiacon. Az amerikai nyersolaj ára ismét 70 dollár alá csúszott, és a mai reggelen is látható eladási nyomás alatt marad. A befektetők tovább csökkentik a nettó spekulatív hosszú pozícióikat az olajban a támogató árképzési tényezők ellenére is.

Legfrissebb hírek