UAE, Életmód2024. 10. 10

Neumann János Egyetem: új campus nyílt Dubajban

Diákok tanulnak a könyvtárban, asztalon notebook és telefon, illetve papír jegyzetfüzet.

Neumann János Egyetem Dubaiban: Magyarország egyik vezető felsőoktatási intézménye nemzetközi terjeszkedésbe kezd

A Neumann János Egyetem, Magyarország egyik kiemelkedő felsőoktatási intézménye, új fejezetet nyitott történetében: megnyitotta első nemzetközi kirendeltségét Dubaiban. Ezzel a lépéssel az egyetem célja, hogy növelje nemzetközi jelenlétét, és új lehetőségeket biztosítson a diákoknak, különösen a Közel-Kelet és Észak-Afrika (MENA) régióban.

Miért éppen Dubai?

Dubai a világ egyik legdinamikusabban fejlődő városa, amely a globális oktatás és kutatás egyik új központjává vált. Az Egyesült Arab Emírségek oktatási rendszere folyamatosan fejlődik, egyre több nemzetközi intézmény választja Dubait a nemzetközi bázisa helyszínéül. A város vonzó lehetőséget kínál a hallgatóknak, hogy különböző kulturális és szakmai tapasztalatokat szerezzenek egy világszínvonalú környezetben. A Neumann János Egyetem számára Dubai ideális helyszín, hogy bemutassa magyarországi képzési programjait és szakértelmét a nemzetközi közösségnek.

Milyen programok érhetők el Dubaiban?

Az újonnan megnyílt dubai kirendeltségen a Neumann János Egyetem több, Magyarországon már sikeresen működő programot indít el. Ezek közé tartoznak a gazdaságtudományi, mérnöki, informatikai és menedzsment képzések, melyek célja, hogy a hallgatók versenyképes tudást szerezzenek a globális munkaerőpiacon. Az egyetem Dubaiban nemcsak hagyományos oktatási formákat kínál, hanem távoktatási lehetőségeket is, melyekkel a helyi és nemzetközi diákok egyaránt rugalmasan tanulhatnak.

Milyen előnyökkel jár a nemzetközi kirendeltség megnyitása?

A Dubaiban létrehozott kirendeltség nemcsak a magyar hallgatók számára jelent új lehetőségeket, hanem a helyi diákoknak is egyedülálló magyar oktatási rendszert kínál. Ezen kívül az egyetem célja, hogy kutatási és fejlesztési együttműködéseket is kialakítson a régió más felsőoktatási intézményeivel és vállalataival, ezzel is elősegítve a tudástranszfert és az innovációt.

A jövő tervei

A Neumann János Egyetem hosszú távú tervei között szerepel, hogy további programokat és képzéseket vezessen be Dubaiban, valamint növelje a magyar oktatás ismertségét és elismertségét a Közel-Keleten. Az egyetem reméli, hogy új kapcsolatok és partnerségek kialakításával tovább erősítheti Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek közötti oktatási együttműködést.

Az új dubai kirendeltség megnyitása tehát nemcsak az egyetem nemzetközi növekedését szolgálja, hanem hozzájárul a magyar felsőoktatás nemzetközi színtéren való elismeréséhez is. A Neumann János Egyetem Dubaiban való jelenléte egy új kaput nyit a magyar diákok és oktatók előtt, hogy nemzetközi szinten is versenyképes tudást szerezzenek és oszthassanak meg.

Legfrissebb hírek