UAE, Utazás2024. 10. 03

Legalább 20 órát késhet egy Wizz Air-járat

Wizz air repülő alacsony magasságban repül, háttérben egy erdő látható.

A Wizz Air egyik Dubajból Budapestre tartó járata jelentős késést szenvedhet. Az eredetileg ma hajnali 1:20-kor érkező repülőgép nem érkezett meg a tervezett időben, és a légitársaság legfrissebb tájékoztatása szerint akár 20 órával is késhet a járat. A váratlan késés okáról a légitársaság egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt. (meg nem erősített forrásból megtudtuk, hogy egészségügyi vészhelyzett miatt odafelé késett a gép)

Az ilyen mértékű késések komoly kellemetlenségeket okozhatnak az utasok számára, különösen egy hosszú távú, nemzetközi út esetében. Az utasok jelenleg Dubajban várakoznak, és a légitársaság dolgozik a helyzet megoldásán. A Wizz Air általában az érintett utasok számára biztosítja a szükséges ellátást és szállást, amíg a járat el nem indul.

A repülőgép késése nemcsak az érintett utasokat érinti, hanem a budapesti repülőtér menetrendjét is megzavarhatja. Az utasok számára fontos, hogy figyelemmel kísérjék a Wizz Air hivatalos kommunikációs csatornáit és a Budapest Airport frissítéseit, hogy naprakész információkat kapjanak a járatuk állapotáról.

Egy ilyen jelentős késés esetén a légitársaság feladata biztosítani, hogy az utasok megfelelő kompenzációt kapjanak az uniós szabályozásoknak megfelelően. Az érintett utasoknak érdemes kapcsolatba lépniük a légitársasággal, hogy tájékozódjanak a jogaikról és a lehetséges kártérítési lehetőségekről.

Legfrissebb hírek