UAE, Üzlet2024. 09. 18

Kötelező Női Igazgatók: Új Szabályozás az UAE-ba

Irodában dolgozó vezető nő

Az Egyesült Arab Emírségek Gazdasági Minisztériuma bejelentette, hogy a magántulajdonban lévő részvénytársaságoknak legalább egy női tagot kell beválasztaniuk az igazgatótanácsba.

A minisztérium közleménye szerint: "Ez a döntés a nemzet szélesebb stratégiájának létfontosságú eleme, amelynek célja a vállalati szektor sokszínűségének növelése és a nők vezetői szerepekben való képviseletének fokozása.

"Összhangban azzal, hogy az Egyesült Arab Emírségek célja a globális versenyképességi rangsorokban való előrelépés, ez a kezdeményezés a vezetés rendíthetetlen elkötelezettségét tükrözi a nők támogatása iránt, biztosítva, hogy ők is fontos szerepet játszanak az ország fenntartható fejlődésében.

"Ez az irányelv tükrözi a minisztérium elkötelezettségét a globális vállalatirányítási bevált gyakorlatok átvétele iránt, valamint azt a szándékot, hogy a vállalatok igazgatótanácsai a társadalom minden rétegét képviseljék."

2021-ben az Egyesült Arab Emírségek Értékpapír- és Árutőzsdei Hatósága (SCA) kiadott egy rendeletet, amely szerint az ADX és a DFM tőzsdén jegyzett nyilvános társaságoknak legalább egy női igazgatótanácsi taggal kell rendelkezniük.

A legújabb döntés 2025 januárjában lép hatályba.

Legfrissebb hírek