Utazás, Életmód2024. 09. 16

Két új híd nyílt a Sheikh Mohammed bin Zayed Roadon

Dubai főút

az RTA két új nagy hidat adott át a Garn Al Sabkha – Sheikh Mohammed bin Zayed Road kereszteződésének fejlesztési projektjeként. Ez az új lépés akár 70 százalékkal is csökkentheti az utazási időt az úton – álomnak tűnik, de már nem az.

A hidak Al Qusais és Jebel Ali irányába nyílnak. Az első egy 2 sávos híd, amely 601 méter hosszú és óránként 3200 jármű kapacitású. Ez szolgálja a forgalmat kelet felé, a Garn Al Sabkha Street-től a Sheikh Mohammed bin Zayed Road-ra észak felé Al Qusais és Deira irányába.

A becslések szerint a híd csökkenti az utazási időt csúcsidőben 20 percről 12 percre, ami egy teljes 40 százalékos csökkenést jelent.

A második is egy 2 sávos híd, körülbelül 664 méter hosszú, és a forgalmat irányítja, amely a Sheikh Mohammed bin Zayed Road-ról dél felé az Al Yalayis Street és Jebel Ali Port irányába tart. Ez a híd óránként 3200 járművet fogad, és megszünteti a forgalom átfedését ebből az irányból.

Ezzel az utazási idő várhatóan 21 percről 7 percre csökken, ami egy teljes 70 százalékos csökkenést jelent.

A projekt keretében egy harmadik és utolsó híd is nyílik hamarosan, októberben. Ez a híd a Sheikh Zayed Road és a Sheikh Mohammed bin Zayed Road közötti közlekedést fogja enyhíteni.

A híd 943 méter hosszú lesz, két sávval mindkét irányban, és összesen 8000 járművet képes kezelni óránként.

A fejlesztési projekt részeként új utcai világítást, közlekedési jelzéseket, forgalomirányítási rendszereket, esővíz-elvezető hálózatokat és öntözőrendszereket is hozzáadnak az úthálózathoz ezen a területen.

Legfrissebb hírek