UAE, Utazás2024. 09. 26

Hogyan szerezzen horgászengedélyt Dubaiban

Tengeri horgászat, kifogott egy nagy halat egy horgász, azt mutatja meg, tengeren egy hajón.

Horgászat az Egyesült Arab Emírségekben: Hogyan szerezzen szabadidős engedélyt

A törvények célja a túlhalászat, az illegális, be nem jelentett és szabályozatlan, valamint pusztító gyakorlatok megszüntetése, továbbá a tudományos alapú gazdálkodási tervek bevezetése

A tenger mélyébe merüléstől az égig érő felhőkarcolók építéséig az Egyesült Arab Emírségek gazdasága és fejlődése az elmúlt néhány évtizedben gyors ütemben virágzott. Azonban minden a tengernél kezdődött, ahol a gyöngyhalászat és a horgászat jelentette a fő bevételi forrást a korai időkben.

A horgászat nem csak gazdasági tevékenység az Emirátusokban, hanem sokan szabadidős tevékenységként is részt vesznek benne. A régió tengeri sokféleségének védelme érdekében az Egyesült Arab Emírségek törvényeket hoztak, meghatározták a konkrét szezonokat, valamint korlátozásokat vezettek be a horgászat szabályozására az országban.

Ezek a törvények az illegális, nem jelentett és szabályozatlan túlhalászás és pusztító horgászati gyakorlatok megszüntetésére irányulnak, és tudományalapú kezelési terveket vezetnek be annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül helyreállítsák a halállományokat.

Az engedély megszerzése kötelező a horgászati tevékenység megkezdése előtt, még hobbi szinten is.

Íme minden, amit tudnia kell a horgászatról az Egyesült Arab Emírségekben. Engedély megszerzése.

A szabadidős horgászatban való részvételhez szükséges engedély megszerzése kötelező az Egyesült Arab Emírségekben. A folyamat és a hatóság emirátusonként eltérő. Íme egy útmutató az engedély megszerzéséhez Dubaiban.

Dubaiban a Dubai Municipality felelős a horgászengedély kiadásáért. A szolgáltatás lehetővé teszi a lakosok számára, hogy csak horoggal és damillal horgásszanak, és engedélyezi a horgászatot Dubaj part menti területein, amelyek az engedélyben fel vannak tüntetve.

Ez az engedély lehetővé teszi az egyének számára, hogy horgásszanak az Al Mamzar Creek, Al Maktoum (csak Bur Dubai oldala), Creek Park, Al Garhoud hidak (csak Deira oldala) a Dubaji Creeknél, valamint Jumeirah, Umm Suqeim és Al Sufouh strandjain.

Ez a horgászati szolgáltatás minden év júniusától októberéig szünetel a helyi halforrások fenntartható fogyasztásának megőrzése érdekében.

Csak Dubai lakosai jogosultak a “szabadidős horgászengedély” igénylésére.

Az engedély egy évig érvényes és megújítható.

Folyamat

Az érdeklődők a Dubai Municipality weboldalán vagy a Dubai Now alkalmazáson keresztül jelentkezhetnek. A folyamat során nincs szükség díj fizetésére.

A lakosoknak a következő dokumentumokat kell benyújtaniuk: • Dubai lakhely igazolása (bérleti szerződés/lakástulajdon) vagy víz- és villanyszámla. • Útlevél másolat és Emirates ID • Személyes fotó • Hajóengedély (szabadidős horgászat hajóval történő igényléséhez) • Munkavállalói kártya/munkavállalási engedély (horoggal és damillal történő szabadidős horgászat igényléséhez)

A 23. számú szövetségi törvény alapján, amely a vízi élő erőforrások kiaknázásáról, védelméről és fejlesztéséről szól Dubaiban, a 18 év alatti gyermekek engedély nélkül is horgászhatnak.

A kérelmezők három napon belül várhatnak választ.

Hadaq

Azoknak a horgászrajongóknak, akik útmutatásra vágynak horgászat közben, a Hadaq térkép egy interaktív földrajzi térkép, amely útmutatóként szolgál a horgászati szektor szabályozási keretének megértéséhez az országban.

Ez a térkép meghatározza a halászhajók helyét az engedélyezett horgászati határokon és területeken belül. Megjeleníti a védett területeket és zónákat az Egyesült Arab Emírségek partvidéke mentén, ahol a horgászat tilos, valamint információkat nyújt a szezonokról. Ezenkívül kiemeli az engedélyezett eszközök specifikációit a halászhajó földrajzi elhelyezkedése alapján.

Legfrissebb hírek