UAE, Utazás, Életmód2024. 10. 03

Global Village: Az Idei Szezon Új Élményekkel Indul Október 16-án!

Dubai Global Village-t látogató piros pöttyös ruhába lévő nő nemzeti ételeket nézeget.

Dubai egyik legkülönlegesebb és legszínesebb látványossága, a Global Village, idén is megnyitja kapuit október 16-án. Az évente megrendezett fesztivál a világ minden tájáról származó kultúrákat, ízeket és élményeket hozza el az Egyesült Arab Emírségek szívébe, egy igazán egyedülálló élményt kínálva a látogatóknak. A több mint 90 országot felvonultató szabadtéri rendezvény egyaránt ideális célpont családok, párok és baráti társaságok számára.

Mi is az a Global Village?

A Global Village nem csak egy hagyományos vásár, hanem egy hatalmas kulturális fesztivál, amely egyesíti a különböző nemzetek zenéit, ételeit, művészeteit és hagyományait. Az esemény minden évben új témákkal és attrakciókkal bővül, hogy a visszatérő látogatók is mindig új élményekkel gazdagodjanak. Az elmúlt évek során a Global Village már több millió látogatót vonzott, akik mind élvezték a különféle pavilonokat, show-műsorokat és szórakozási lehetőségeket.

Miért érdemes ellátogatni idén?

Az idei szezon különleges újdonságokkal és kibővített programokkal várja az érdeklődőket. A rendezők bejelentették, hogy számos új nemzet pavilonjával és még több gasztronómiai élménnyel találkozhatnak a látogatók. Az autentikus kézműves termékek, ruhák és ajándéktárgyak mellett rengeteg ízletes ételkülönlegesség is kóstolható lesz a világ minden tájáról, így valódi ízutazásra indulhatunk anélkül, hogy elhagynánk Dubai határait.

Emellett az élő színpadi előadások, utcai művészek és táncosok is minden este gondoskodnak a szórakoztatásról. Ha szereted a kalandokat, a vidámparkban különféle attrakciók és izgalmas játékok várják a bátor látogatókat, beleértve a gyerekeknek és felnőtteknek szóló élményeket egyaránt.

Praktikus információk

• Nyitás dátuma: 2024. október 16. • Nyitva tartás: Hétfőtől szombatig 16:00-tól 24:00-ig, vasárnap 16:00-tól 23:00-ig. (Különleges nyitvatartás várható ünnepnapokon) • Belépődíj: Az alap belépőjegy ára felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt 25 AED. Online jegyvásárlás esetén kedvezmények érhetők el. • Helyszín: Sheikh Mohammed Bin Zayed Road, Dubai.

Tippek a látogatáshoz

1. Érdemes hétköznap délután érkezni, hogy elkerüld a hétvégi tömeget. 2. Kényelmes ruházat és cipő ajánlott, hiszen a terület hatalmas, és sokat kell majd gyalogolni. 3. Ne hagyd ki a nemzetek pavilonjait, ahol autentikus ajándéktárgyakat vásárolhatsz. 4. Próbálj ki minél több ételt! A Global Village egy kulináris utazás, amit nem érdemes kihagyni.

Összegzés

A Global Village nemcsak egy egyszerű vásár, hanem egy olyan hely, ahol a világ kultúrái találkoznak és egyesülnek. Akár egyedül, akár családdal látogatod meg, garantáltan felejthetetlen élményben lesz részed. Ne maradj le az október 16-ai nyitásról, és készülj fel, hogy bejárd a világot anélkül, hogy elhagynád Dubait!

Legfrissebb hírek