UAE, Utazás, Életmód2024. 10. 08

Emirates: Úttörő szolgáltatások vak és mozgássérült utasoknak

Gyengén látó kislány, egy optikusnál próbaszemüveget visel.

AccessAbilities Expo: Az Emirates az első légitársaság, amely csatlakozik a “Be My Eyes” szolgáltatáshoz vak utasok számára

Az AccessAbilities Expo 2024 során, amely az Egyesült Arab Emírségek egyik legjelentősebb eseménye a fogyatékkal élők támogatására, az Emirates bejelentette, hogy az első olyan légitársaság lett, amely csatlakozott a “Be My Eyes” szolgáltatáshoz, kifejezetten vak és gyengénlátó utasok számára. Ezen kívül bemutattak több úttörő kezdeményezést is, amelyek célja, hogy a fogyatékkal élők utazási élményeit még kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyék.

Az Emirates a “Be My Eyes” szolgáltatáson belül

A “Be My Eyes” egy okostelefon-alkalmazás, amely a vak és gyengénlátó személyek mindennapi tevékenységeiben segít, lehetővé téve számukra, hogy egy vizuális asszisztens segítségét kérjék a világ bármely pontjáról. Az Emirates részvétele ebben a programban újabb mérföldkő a légitársaság számára, hiszen az alkalmazás által az utasok virtuálisan is kérhetnek segítséget a látásban nem akadályozott önkéntesektől vagy a légitársaság munkatársaitól.

Az Emirates célja, hogy minden utas, függetlenül attól, hogy milyen fizikai képességekkel rendelkezik, ugyanolyan szintű kiszolgálásban és figyelemben részesüljön. A “Be My Eyes” szolgáltatás bevezetésével az Emirates tovább bővítette fogyatékkal élő utasai számára kínált szolgáltatásait, ezzel hozzájárulva a repülés élményének teljesebb és zökkenőmentesebb megéléséhez.

Új akadálymentesített szolgáltatások bemutatása

Az Expo során nemcsak a “Be My Eyes” szolgáltatás csatlakozását jelentették be, hanem bemutattak több új fejlesztést is, amelyek tovább növelik az akadálymentességet a légitársaság szolgáltatásai körében. Az Emirates bemutatott egy kerekesszékkel megközelíthető sofőrös járműszolgáltatást, amely lehetővé teszi a mozgássérült utasok számára, hogy kényelmesen és biztonságosan jussanak el a repülőtérre, majd onnan az otthonukba vagy más célállomásra. Ezek a járművek speciálisan felszereltek, hogy megkönnyítsék a be- és kiszállást, továbbá a sofőrök speciális képzésen vesznek részt, hogy teljes körű támogatást nyújthassanak.

Jelnyelvet használó robot a fogyatékkal élők támogatására

A bemutató egyik leginnovatívabb része egy jelnyelvet használó robot volt, amely a siket és nagyothalló utasok kommunikációját segíti a repülőtér különböző pontjain, például a check-in pultnál vagy az utasfelvétel során. A robot képes több jelnyelvet is értelmezni és használni, így a globális utasforgalom sokszínű igényeinek is eleget tud tenni.

Az AccessAbilities Expo jelentősége

Az AccessAbilities Expo egyedülálló platformot biztosít arra, hogy a vállalatok bemutathassák újításaikat és elkötelezettségüket a fogyatékkal élők életminőségének javítása iránt. Az Emirates részvétele és bemutatott fejlesztései nemcsak a légiközlekedésben, hanem az egész szolgáltatási szektorban példaértékűek. A légitársaság nemcsak technológiai fejlesztésekkel, hanem az alkalmazottak képzésével és tudatosságnöveléssel is folyamatosan dolgozik azon, hogy minden utas számára elérhető és élvezetes szolgáltatásokat nyújtson.

Az Expo során az Emirates ismét bebizonyította, hogy elkötelezett amellett, hogy vezető szerepet töltsön be az akadálymentesség és a befogadás területén, újabb szintre emelve a fogyatékkal élő utasok számára nyújtott támogatást és kiszolgálást.

Legfrissebb hírek