UAE, Utazás2024. 10. 05

Emirates: Új biztonsági szabályozás a járatokon

Két darab walkie-talkie.

Emirates kitiltja a pager-eket és a walkie-talkie-kat az összes járatról

Az Emirates légitársaság új szabályozást vezetett be, amely szerint a pager-ek és a walkie-talkie-k használata szigorúan tilos lesz az összes járatukon. A légitársaság hivatalos közleményében hangsúlyozta, hogy bármely ilyen eszköz, amelyet az utasok kézipoggyászában vagy feladott poggyászában találnak, elkobzásra kerül a Dubai Rendőrség által.

Ez a lépés összhangban van a légitársaság biztonsági előírásaival, amelyek célja az utasok és a személyzet maximális védelme. A technológiai eszközök közül néhány, például a pager-ek és a walkie-talkie-k, zavarhatják a repülőgép kommunikációs rendszereit, ezért az Emirates úgy döntött, hogy betiltja azokat minden járatán.

Hogyan érinti ez az utasokat?

Az Emirates felhívja minden utas figyelmét, hogy ellenőrizze poggyászát az utazás előtt, és győződjön meg arról, hogy nem visz magával semmilyen tiltott eszközt. Az új szabályozás bevezetése előtt az Emirates tájékoztatta az utazóközönséget a változásokról, és az utazási irodákkal is szorosan együttműködtek annak érdekében, hogy a lehető legtöbb utas értesüljön a módosításról.

Azok az utasok, akiknél tiltott eszközt találnak, nemcsak az eszközt veszítik el, de komoly biztonsági ellenőrzésekre is számíthatnak, amely késedelmet okozhat a beszállásnál. A Dubai Rendőrség minden elkobzott eszközt lefoglal, és a tulajdonosok nem kapják vissza azokat.

Mit vihetünk magunkkal helyette?

Az utasok a hagyományos mobiltelefonokat, laptopokat és táblagépeket továbbra is magukkal vihetik, feltéve, hogy azokat repülési üzemmódba állítják a felszállás és a leszállás alatt. Az Emirates továbbra is biztosítja, hogy az utasoknak hozzáférésük legyen az internethez és egyéb fedélzeti szolgáltatásokhoz, így a kommunikációjuk nem szakad meg teljesen a repülés alatt sem.

Ez az új szabályozás egy újabb lépés az Emirates részéről, hogy biztosítsa a repülés zavartalanságát és az utasok biztonságát minden egyes járaton.

Ha többet szeretnél megtudni a tiltott eszközök listájáról, látogass el az Emirates hivatalos weboldalára, ahol részletesen bemutatják a szabályozásokat és azok alkalmazását.

Legfrissebb hírek