Technológia, Utazás2024. 09. 17

Dubajban Startol a Légiközlekedés Jövője: Innovációk és AI a Középpontban

Emirates repülőgép

Az Emirates és a Jövő Múzeuma 2024. október 15-17. között Dubajban rendezi meg az első Légiközlekedési Jövő Hetet.

Az Egyesült Arab Emírségek miniszterei, magas rangú kormányzati tisztviselők, valamint a légiközlekedés, űrkutatás, légi teherszállítás, karbantartás, javítás és felújítás (MRO), valamint logisztika iparág vezetői gyűlnek össze Dubajban az első rendezvény alkalmából. Az esemény páratlan betekintést és vitalehetőségeket kínál a személyszállítás jövőjével kapcsolatos utazási igények, a légi teherszállítás és a logisztika, valamint a mesterséges intelligencia (AI) és a kiterjesztett valóság (XR) legújabb fejlesztései kapcsán.

Őfelsége, Sejk Ahmed bin Szaíd Al Maktúm, az Emirates Airline & Group elnöke és vezérigazgatója így nyilatkozott: „Méltó, hogy Dubaj ad otthont azoknak a globális vezetőknek és döntéshozóknak a légiközlekedési és űriparban, akik kulcsfontosságú vitákat és együttműködéseket folytatnak, hogy újradefiniálják az iparág jövőképét a Légiközlekedési Jövő Hét során. Dubaj elkötelezettsége a technológia és az innováció iránt, valamint a digitális forradalom elfogadása termékeny talajt kínál új megközelítések úttöréséhez, hatékonyabb és fenntarthatóbb működés érdekében, miközben újraformáljuk a személyszállítási élményt az iparág előrehaladása során.”

A Légiközlekedési Jövő Hét háromnapos eseménye során kiemelt előadások, panelbeszélgetések és workshopok lesznek. Az első nap programja tele lesz előadásokkal és iparági szakértők által vezetett panelbeszélgetésekkel, amelyek a légi utazási igényekkel és a repülőtéri infrastruktúrával foglalkoznak. A résztvevők megtudhatják, hogyan nyújthatnak a repülőterek, légitársaságok, repülőgépgyártók és más érintettek fokozott utasélményt a technológia felhasználásával.

A második nap a légi teherszállítás és logisztika fejlesztéseivel foglalkozik, míg a nap második felében az MRO fejlesztésekre helyeződik a hangsúly a régióban. A harmadik, zárónap a Web3, az AI és az XR megoldások határfeszegető lehetőségeire koncentrál, hogy hogyan növelhetik a munkafolyamatok hatékonyságát és a szolgáltatásminőséget. Az üléseken emellett foglalkoznak a mesterséges intelligencia alkalmazásával szükséges stratégiákkal, valamint az együttműködéssel, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a mai légiközlekedési munkaerő alkalmazza és kihasználja ezeket a technológiákat.

A fő program mellett a Légiközlekedési Jövő Hét egy gazdag kiállítási platformot is bemutat, amely az legújabb légiközlekedési technológiákat vonultatja fel. A látogatók megismerhetik az új termékeket és koncepciókat, valamint kapcsolatba léphetnek az iparági képviselőkkel. Az interaktív workshopok sorát az Emirates és a Jövő Múzeuma vezeti, az Emirates ügyfélélmény-csapatai, a dnata, az Emirates SkyCargo, a repülési műveletek, az Emirates és a dnata környezetvédelmi csapatai, a Boeing és az Emirates Group Ifjúsági Tanácsa támogatásával.

Legfrissebb hírek