Üzlet, Technológia, Utazás2024. 09. 21

Dubaj Új Ikonja: Érkezik az MGM Gömb!

Las Vegas Gömb

Egy újabb „Gömb” érkezik a Földre, ezúttal Dubajban. Az MGM Resorts építi saját „Dubaji Gömbjét”, amelyet a vezérigazgató és elnök, Bill Hornbuckle azzal ígér, hogy „ugyanolyan lenyűgöző lesz, mint a Las Vegas-i Gömb.”

Az MGM Resorts 2 milliárd dolláros projektje Dubajban 2017 óta változásban van. Az emírség uralkodója bejelentette és jóváhagyta a projektet, de az évek során kevés előrelépés történt. Csak idén adták át az építési szerződést a fejlesztésre, amely három MGM Resorts márkát foglal magában: az MGM-et, a Bellagio-t és az Aria-t, egy Gömbbel a középpontban.

Hornbuckle csütörtökön, a Skift Global Fórumon színpadon mondta: „[Dubajban] három ingatlan lesz egy nagy emelvényen, és középen egy gömb. Egyáltalán nem lesz akkora, mint a Las Vegas-i Gömb, de ugyanolyan lenyűgöző. 300 ülőhely van egy mini előadóteremmel, és a vizuális dolgok, amelyeket nyilvánvalóan egy gömbben csinálnál.”

„Olyan show is lesz, amely végigkíséri Dubaj történelmét. Amikor először jártam ott, azt gondoltam [Dubajról], hogy Las Vegas szteroidokon,” mondta Hornbuckle. „1985-ben ez még sivatag volt, és szó szerint 35 évvel később már ez a 'megatropolisz' hárommillió emberrel. Ezt a történetet fogjuk elmesélni.”

A dubaji gömb változata kisebb lenne, mint a bűnös városban található helyszín kapacitását tekintve. Az eredeti tervek szerint a dubaji Gömb egy 110 méter magas szórakoztató torony része lenne, amely a komplexum közepén helyezkedik el, és 3D fény- és hangeffektusokat kínálna egyszerre akár 300 vendég számára. A Las Vegas-i Gömb 112 méter magas, de sokkal nagyobb, 18 600 ülőhellyel rendelkezik.

Hornbuckle tisztázta, hogy a dubaji Gömb nem a Las Vegas-i Gömb mögött álló Sphere Entertainment része. Jelenleg az MGM saját maga végzi a helyszín építését, de később nyitottak lennének egy partner bevonására.

A Sphere Entertainment vezetői korábban már elmondták, hogy licencelnének egy kisebb helyszínt, ha ez segítene a globális terjeszkedésben. Az MSG ügyvezető elnöke és vezérigazgatója, Dolan tavaly a Variety-nek elmondta, hogy ez „határozottan nagy része az üzleti tervnek, hogy több Gömböt építsenek szerte a világon”. „Egyébként különböző méretűeket is – valószínűleg nem nagyobbakat, mint a Las Vegas-i, de már átmentünk építészeti tervezéseken és rajzokon a kisebb Gömbök számára a kisebb piacokhoz.”

Előrelépés Dubajban Az MGM Resorts dubaji projektjének nincs nyitási dátuma, de Hornbuckle elmondta a színpadon, hogy előrelépés történt. Jelenleg egy nem-játékkomplexumról van szó, de ezek a tervek változhatnak. A dubaji kaszinó engedély lehetőségéről szólva elmondta, hogy az országban a kulturális váltás már megtörtént.

„Amint odaérsz, és a játék társadalmilag elfogadottá válik – nem az Emirátusok lakosai számára egyébként – de az [EAE] lakosságának 80-90%-a nem emirátusi. India hatalmas piac, a Közel-Kelet többi része is hatalmas lehet, Kína továbbra is Dubajba fog jönni, így izgatottak vagyunk a lehetőségek miatt, és reméljük, hogy ott lehetünk.”

„Végül egy nem-játékhotel projektbe kezdtünk Dubajban – egy nagyba – több mint 2 milliárd dollár értékben, egy MGM-mel, Bellagio-val és egy Aria-val. Számos emelvény van, ahol valójában Dubaj játékot szeretne.”

Az MGM szóvivője Hornbuckle nyilatkozata után tisztázta: „Nincs kijelentés vagy bejelentés a játékról [Dubaj számára], csak reméljük, hogy ahogy a régió nyit a szerencsejáték felé, lehetőség lesz rá, de eddig csak Abu Dhabi szerencsejáték engedélyére pályáztunk.”

A Wasl a partnere az MGM-nek Dubajban, amely egy jelentős szállodatulajdonos és fejlesztő a városban, szoros kapcsolatokkal a kormánnyal. Hornbuckle ezen a héten elmondta, hogy a csoport kaszinó engedélyért pályázott Abu Dhabiban.

Legfrissebb hírek