UAE, Utazás2024. 09. 14

Dubaj 300 új taxival bővíti flottáját

dubai taxik

Dubaj közlekedése hamarosan még gördülékenyebb lesz, hiszen 300 új taxi kerül az utakra. A Dubai Taxi Company (DTC) nemrég bejelentette, hogy a legutóbbi, a Dubaji Közút- és Közlekedési Hatóság (RTA) által szervezett aukción 300 új rendszámtáblát nyert el.

Ezzel a DTC taxi flottája közel 6 000 járműre növekszik, ami a piac 46%-os részesedését jelenti számukra. Ez a bővítés nemcsak a növekvő lakosság és gazdasági fejlődés által generált igényeket hivatott kielégíteni, hanem elősegíti a fenntartható és hatékony közlekedés fejlődését is az emírségben. Az új flotta éves szinten várhatóan további 100 millió dirham bevételt termel majd.

Mansoor Rahma Al Falasi, a DTC vezérigazgatója így nyilatkozott: „A 300 új rendszámtábla elnyerése flottabővítési stratégiánk kulcsfontosságú része. 2024-ben flottánk mintegy 10%-kal növekedett, így már közel 9 000 járművet üzemeltetünk minden szegmensben, beleértve a taxikat, limuzinokat, buszokat és motorkerékpárokat.” Hozzátette: „A növekedésbe, innovációba és ügyfélközpontú megoldásokba való befektetéseink megerősítik pozíciónkat Dubaj vezető közlekedési szolgáltatójaként.”

Az újonnan beszerzett 300 rendszámtábla 25%-át elektromos taxikhoz rendelik, ami a vállalat elkötelezettségét mutatja a fenntarthatóság iránt. Al Falasi hangsúlyozta: „Ez a lépés része annak a stratégiánknak, hogy áttérjünk az innovatív, alacsony szén-dioxid-kibocsátású mobilitási megoldásokra, és támogassuk Dubaj 2050-re kitűzött nettó zéró kibocsátási célját.”

Az elektromos taxik bevezetése nemcsak a környezetvédelem szempontjából jelentős előrelépés, hanem a város modernizációs törekvéseit is tükrözi. A DTC ilyen irányú fejlesztései hozzájárulnak ahhoz, hogy Dubaj továbbra is a világ egyik leginnovatívabb és legfenntarthatóbb városaként legyen ismert.

Az új taxik forgalomba állítása várhatóan javítja majd a város közlekedési hatékonyságát, és még jobb szolgáltatást nyújt a lakosok és a turisták számára egyaránt. A fenntarthatóság és az innováció iránti elkötelezettséggel Dubaj tovább erősíti pozícióját a globális városok élvonalában.

Legfrissebb hírek