UAE, Üzlet2024. 09. 25

Az arany ára új rekordot ért el dubaiban, és várhatóan tovább emelkedik!

Dubai aranypiac, arany karkötő, arany, ékszer, befektetési arany

A 24 karátos arany hétfő este elérte a 319 dirham/gramm árat, ezzel eddig 16,75 dirhammal emelkedett grammként ebben a hónapban

Az aranyárak Dubajban hétfő este új rekordot értek el, mivel a nemesfém ára 1,5 dirhammal emelkedett a hét első kereskedési napján. A 24 karátos arany hétfő este grammonként 319 dirhamon állt, ami ebben a hónapban eddig összesen 16,75 dirhammal való emelkedést jelent grammonként.

A többi aranyfajta közül a 22 karátos arany közelít a 300 dirham/gramm árhoz, hétfő este 295,25 dirham/gramm áron kereskedtek vele. Eközben a 21 és 18 karátos aranyat grammonként 295,25 és 285,75 dirhamért árulták.

Globálisan az arany unciánként 2 629,13 dolláron kereskedett, ami 0,34 százalékos emelkedést jelent helyi idő szerint este 7 órakor az Egyesült Arab Emírségekben.

Wael Makarem, az Exness pénzügyi piacok stratégiai vezetője elmondta, hogy az aranypiac pozitív pályán maradhat, mivel a feltételek továbbra is kedvezőek.

“Az arany hasznot húzott az Egyesült Államokban és más nagy gazdaságokban várható enyhébb monetáris politikából. A Federal Reserve jelentős kamatcsökkentése és a további lazítás várakozásai középtávon továbbra is felfelé hajthatják az árakat. A magas kamatlábak időszakát követően az Egyesült Államok és más nagy gazdaságok erejével kapcsolatos bizonytalanság továbbra is óvatosságra késztetheti a befektetőket, és növelheti az arany iránti keresletet” – mondta.

Makarem szerint a nemesfém további támogatást találhat, ha a központi bankok továbbra is nagy mennyiségben vásárolják az eszközt.

“Ezenkívül a Közel-Keleten és Európában fennálló geopolitikai feszültségek, amelyek vége még bizonytalan, szintén az aranyhoz és más menedékeszközökhöz terelhetik a befektetőket. Rövid távon az Egyesült Államok választási eredményével kapcsolatos bizonytalanság emelheti az arany árát, bár a piacon némi volatilitás tapasztalható, ahogy a kereskedők minden új gazdasági adatközlésre reagálnak” – tette hozzá Makarem.

Legfrissebb hírek