Utazás, Életmód2024. 09. 15

A Dubai Design Hét ünnepli 10. évfordulóját.

Louis Vuitton dubai mall

Dubaji Design Hét: A város a kreativitás globális központjává válik

Ahogy lassan tíz éve élek Dubajban, lenyűgözve figyelem a város folyamatos fejlődését és átalakulását a kreativitás és az innováció fellegvárává.

Idén november 5. és 10. között a Dubaji Design Hét, a régió vezető dizájnfesztiválja ünnepli 10. évfordulóját Latifa bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum, a Dubai Culture elnökének védnöksége alatt.

A fesztivál gazdag programot kínál új megbízásokkal, kiállításokkal és eseményekkel, amelyek bemutatják az elmúlt évtized dizájntrendjeit és azok hatását az Egyesült Arab Emírségek és a GCC országok növekvő belsőépítészeti és bútorpiacára. Ezek a piacok ma már összesen 26 milliárd dollárt érnek el, ami jól mutatja a régióban rejlő óriási potenciált.

A Dubai Design Districttel (d3), a TECOM Group PJSC részével való stratégiai partnerségben megrendezett idei fesztivál célja, hogy ünnepelje a helyi közösséget, a kreatív tehetségeket és azt a regionális dizájnt, amelyet az elmúlt tíz évben ápolt és fejlesztett.

A rendezvény több mint 500 tervezőt és márkát hoz össze több mint 40 országból, akik új dizájnötleteiket installációkon, kiállításokon és interaktív bemutatókon keresztül mutatják be.

Khadija Al Bastaki, a d3 vezető alelnöke így nyilatkozott: „A kreatív iparágak nemcsak a gazdaságot hajtják, hanem alakítják az identitást és a kultúrát is. Dubaj fókusza a kreatív közösségek támogatására gazdag, multikulturális dizájntörténetet eredményezett, amely tükrözi az emírség ambícióit.”

A Design Hét nemcsak a szakma képviselőinek nyújt páratlan lehetőséget a kapcsolatépítésre és az inspirációra, hanem a nagyközönség számára is izgalmas programokat kínál. Az installációk és kiállítások mellett workshopok, előadások és interaktív élmények várják az érdeklődőket, amelyek bemutatják a dizájn világának legújabb trendjeit és innovációit.

Az elmúlt tíz évben tanúja voltam annak, hogyan vált Dubaj a kreativitás és az innováció globális központjává. A Dubaji Design Hét pedig tökéletes példája annak, hogyan tud egy város a kulturális sokszínűségét és gazdasági erejét kihasználva olyan platformot teremteni, amely nemzetközi szinten is elismerést vált ki.

Ha érdekel a dizájn világa, vagy csak szeretnél részese lenni ennek a vibráló közösségnek, akkor mindenképpen érdemes ellátogatni a fesztiválra.

Legfrissebb hírek